Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut grillowany

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

halibut 700 g

Marynata

oliwa 50 ml
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
imbir 1 łyżeczka (posiekany)
sos słodko-kwaśny 2 łyżki
marynata teriyaki 1 łyżeczka
limonka 2 łyżki (sok)
papryczka chili 1 szt
szalotka 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut grillowany

Rybę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Porcjujemy.
Przygotowujemy marynatę. Oliwę mieszamy z pastą curry ,posiekanym imbirem ,sosem słodko-kwaśnym ,sosem teriyaki ,posiekaną papryczką ,sokiem z limonki tajskiej oraz posiekaną szalotką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Rybę zalewamy marynatą ,mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy z marynaty i grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 12.04.2015 09:09
Wygląda obłędnie :) Uwielbiam ryby pod każdą postacią :)
barbara11561 12.04.2015 06:47
bardzo smacznie wygląda
norweska20 11.04.2015 22:51
apetyczna rybka
Barbara13 11.04.2015 22:42
Mniam mniam,aż mi ślinka leci,pysznie
2milutka 11.04.2015 21:37
Pysznie wyglada;)
wwwiolka 11.04.2015 21:12
Bardzo fajny przepis.
Gracer 11.04.2015 20:55
świetna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak