Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gzik z pyrami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
ziemniaki 4
Koperek suszony Prymat
twaróg 200 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Gzik z pyrami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki dobrze umyć i gotować w mundurkach ok. 20-30 min.
Krok 1 - Gzik z pyrami foto
2
Twaróg włożyć do miseczki i dodać posiekaną cebulkę, śmietanę, sól, pieprz.
Krok 2 - Gzik z pyrami foto
3
Wszystko wymieszać.
Krok 3 - Gzik z pyrami foto
4
Ziemniaki po ugotowaniu przekroić na połówki.
Krok 4 - Gzik z pyrami foto
5
Na każdą połówkę ziemniaka ułożyć twaróg i posypać koperkiem.
Krok 5 - Gzik z pyrami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 17.01.2014 07:24
moje ulubione -podziel się
Róża1 19.10.2013 22:23
bardzo smaczny:-) , palce lizać:-)
Bogumiła
Bogumiła 07.02.2013 13:37
niebo w gębie
gosia56 07.02.2013 13:19
super
Granita 07.02.2013 12:53
Uwielbiam gzik-w 50% za jego nazwę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak