Gzik z pyrami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • śmietana kwaśna

    3 łyżki
  • pietruszka zielona

    1/2 pęczek
  • szczypiorek

    1/2 pęczek
  • cebula

    1 sztuka
  • twaróg

    250 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser wymieszać z poszatkowaną cebulą, szczypiorkiem, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Według uznania można dodać do wersji podstawowej np.: pokrojoną rzodkiewkę, koperek, czosnek, rzeżuchę lub ugotowane jajko.
Polecam zrobić w kilku wariantach i zdecydować która najbardziej nam smakuje.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 13.01.2012 18:36
muszę wypróbować
Sylwia56 13.01.2012 18:35
muszę wypróbować
jozefinach 29.12.2011 13:25
Pyszny, sycący posiłek.
Norgiusz 05.11.2011 07:42
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat