Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyrosowe udka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
przyprawa gyros do smaku
bulion drobiowy 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Gyrosowe udka

Kroki postępowania

1
Udka dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć przyprawą do gyrosa, delikatnie posypać papryką ostrą w proszku oraz pieprzem ziołowym i czosnkiem granulowanym. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Krok 1 - Gyrosowe udka foto
2
Po 15 minutach podlać bulionem drobiowym, najlepiej przez nas przygotowanym, ale może być te z kostki. Piec w sumie ok. 1,5 godziny.
Krok 2 - Gyrosowe udka foto
3
Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.
Krok 3 - Gyrosowe udka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 28.02.2014 12:49
pyszne udka!
Ela15 12.02.2014 09:11
bardzo smaczne
Bernadeta1 11.01.2014 11:04
lubię udka z taką przyprawą
romanrafal
romanrafal 14.04.2013 08:31
smaczny kurczaczek
Bernadeta 03.03.2013 10:07
smaczne takie udka
Krystyna32 09.01.2013 06:56
pycha
IlonaAlbertos 09.12.2012 14:33
Smaczne, bardzo aromatyczne danie. Lubię takie.
mirosława4 06.11.2012 19:22
poproszę jedno :)
pycia9 04.11.2012 16:00
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak