Gyros z piersi kurczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka
  • przyprawa gyros

    4 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka należy umyć i pozbyć się błonek. Następnie kroimy pierś w kostkę dość grubą oraz obsypujemy przyprawą. Odstawiamy na pół godziny. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso na złoty kolor. Gotowe, smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
engie23 02.01.2015 11:25
pyszności :)
MałaMi89 01.01.2015 22:48
Bardzo lubię, zwłaszcza w sałatkach
jasiek 01.01.2015 21:18
doskonały gyros

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat