Gyros z kapustą czerwoną

Gyros z kapustą czerwoną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 kg
  • kapusta czerwona

    1/2 słoika
  • cebula

    5 szt
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • majonez

    3 łyżki
  • keczup pikantny

    3 łyżki
  • ogórek konserwowy

    1 słoik
  • przyprawa gyros

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podwójny filet kroimy w kostke ,smażymy z przyprawa gyros i odstawiamy na 2 godz..
Następnie w naczyniu układamy warstwami ;
1]kapusta czerwona
2]pokrojona cebulka w kostkę
3]kladziemy kukurydzę
4]na kukurydzę kladziemy usmażony filet
Następnie z majonezu ,keczupu i czosnku przygotowujemy sos i polewamy na wierzch fileta , przybieramy pokrojonym ogórkiem korniszonem pokrojonym w drobną kostkę.
smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hanna11 13.08.2011 22:46
uwielbiam gyrosa!
MAR3STA 06.06.2011 00:30
fajnie wygląda;)
Mariolka1 26.11.2010 18:18
pycha
Magdalena80 08.10.2010 14:13
ja również!
Jaheira11 08.10.2010 12:15
uwielbiam gyrosa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat