Gyros z indyka a’ la Robert podany z pikantnymi warzywami z patelni

Gyros z indyka a’ la Robert podany z pikantnymi warzywami z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1 szklanka
  • zielona papryka (świeża)

    1 szt.
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 pęczek
  • cukinia

    1 szt.
  • ząbki czosnku

    3 szt.
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • kolendra świeża

    1 pęczek
  • placki tortilli

    4 szt.
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    do smaku
  • indyk

    400 g
  • papryka czerwona

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą i oczyszczoną pierś z indyka pokroić w plastry, zalać marynatą przygotowaną poprzez zmiksowanie Przyprawy kebab-gyros Prymat z oliwą z oliwek i odstawić do lodówki na 4-6 godzin.
Warzywa umyć, obrać, a następnie pokroić w plastry lub grube paski. Indyka usmażyć na rozgrzanej patelni, a warzywa podsmażyć w woku lub garnku.
Indyka połączyć z warzywami, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na plackach meksykańskich ze świeżo siekaną kolendrą, kwaśną śmietaną i salsą pomidorową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 06.09.2013 18:58
smakowite danie
iwi 07.03.2013 08:43
Poezja smaku.
daria2911 13.07.2012 17:03
coś pysznego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat