Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros w cukini

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat
masło 2 łyżeczki
przyprawa do gyrosa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros w cukini

Cukinię obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę do gyrosa i trochę soli czosnkowej, wymieszać. Cukinię oprószyć solą czosnkową i pieprzem. W każdej połówce rozłożyć po trochu masła, na to rozłożyć mięso z cebulą. Piec w 180 stopniach tak długo, aż cukinia będzie miękka (ja piekłam 1 godzinę i 15 minut). Można podawać z sosem tzatziki lub jogurtowo-czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 25.10.2012 21:16
Bardzo pomysłowe i smaczne.
Weronika_eM 20.08.2011 22:37
zjadłoby się
Jolanta_P-S 20.08.2011 18:36
Kolejna świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak