Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z indyka
400 gram -
oliwa
250 ml -
żółta papryka (świeża)
1 sztuka -
zielona papryka (świeża)
1 sztuka -
cukinia
1 sztuka -
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 sztuka -
czosnek
3 ząbki -
tortilla
4 placki -
przyprawa kebab- gyros Prymat
1 sztuka -
papryka czerwona
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Gyros a la Robert Sowa z pikantnymi warzywami
Umytą i oczyszczoną pierś z indyka pokroić w plastry, zalać marynatą przygotowaną poprzez zmiksowanie przyprawy kebab-gyros z ½ szklanki oliwy z oliwek i odstawić do lodówki na 4-6 godzin.
Warzywa umyć, obrać, a następnie pokroić w plastry lub grube paski. Indyka usmażyć na rozgrzanej patelni, a warzywa podsmażyć w woku lub garnku (wykorzystując resztę oliwy z oliwek)
Indyka połączyć z warzywami, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na plackach meksykańskich ze świeżo siekaną kolendrą, kwaśną śmietaną i salsą pomidorową.
Komentarze (181)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (171)