Gyros a la Robert Sowa z pikantnymi warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    400 gram
  • oliwa

    250 ml
  • żółta papryka (świeża)

    1 sztuka
  • zielona papryka (świeża)

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • cebula dymka

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • tortilla

    4 placki
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Umytą i oczyszczoną pierś z indyka pokroić w plastry, zalać marynatą przygotowaną poprzez zmiksowanie przyprawy kebab-gyros z ½ szklanki oliwy z oliwek i odstawić do lodówki na 4-6 godzin.
Warzywa umyć, obrać, a następnie pokroić w plastry lub grube paski. Indyka usmażyć na rozgrzanej patelni, a warzywa podsmażyć w woku lub garnku (wykorzystując resztę oliwy z oliwek)
Indyka połączyć z warzywami, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na plackach meksykańskich ze świeżo siekaną kolendrą, kwaśną śmietaną i salsą pomidorową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (181)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 28.06.2018 00:01
Pysznie i kusząco ,chętnie bym popróbowała.;)
kloruś 11.07.2016 20:32
chętnie bym skosztowała!
jasiek 28.04.2014 12:53
piękne, kolorowe danie
gosia561 13.04.2014 17:01
pyszne danie
Czyki 16.01.2014 19:43
Tak smacznie wygląda:)
marcia7 02.01.2014 21:05
Rewelacyjne danko
Anonimowy 09.05.2013 16:43
smakowicie wyglonda i smakowicie pyszne
oilliwka 27.02.2013 09:44
pysznie wygląda!
martynique 05.01.2013 16:14
mm, wygląda smakowicie :)
Monika-twin 05.11.2012 07:05
smaczny gyros,koniecznie musze zrobic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat