Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 sztuka
marmolada 2 łyżki marmolady z pigwy
borówka amerykańska 3 łyżki
żurawina suszona 1 łyżka
płatki migdałowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami

Kroki postępowania

1
Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i wyciąć foremką duże gwiazdki.
Krok 1 - Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami foto
2
Przełożyć gwiazdki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 2 - Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami foto
3
Roztrzepać jajko, a następnie każdą gwiazdkę posmarować pędzelkiem.
Krok 3 - Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami foto
4
Na każdą posmarowaną gwiazdkę położyć łyżeczkę marmolady z pigwy.
Krok 4 - Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami foto
5
Na brzegach poukładać borówki amerykańskie.
Krok 5 - Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami foto
7
Z ciasta francuskiego wyciąć mniejszą foremką gwiazdki i położyć na marmoladzie.
Krok 6 - Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami foto
8
Na malutką gwiazdkę położyć suszoną żurawinę.
Krok 7 - Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami foto
10
Posypać płatkami migdałowymi.
Krok 8 - Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami foto
11
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez 15 minut.
Krok 9 - Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami foto
12
Smacznego !
Krok 10 - Gwiazdki francuskie z borówką amerykańską, marmoladą z pigwy i odrobiną żurawiny posypane migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.08.2014 16:57
ładne i apetyczne
Ewelina1991 03.08.2014 09:57
fajne ciasteczka
fotoviderek 03.08.2014 09:35
Super ciacha :)
Krystyna32 03.08.2014 09:18
wyglądają pysznie
bhb8 03.08.2014 08:38
ładnie wyglądają
adelajda 03.08.2014 07:25
takie na jeden kęs super :)))
Jusiaa 03.08.2014 05:48
Fajniutkie :)
Stenka 02.08.2014 21:42
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak