gulaszowy indyk...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe z indyka

    70 dag
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 opakowanie
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • olej rzepakowy

    1/4 szklanki
  • cebula

    3 sztuki
  • czosnek

    1 główka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • woda

    6 szklanek
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • śmietana gęsta

    2 łyżki
  • ziemniaki ugotowane

    1/2 kg
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • marchewka ugotowana

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - gulaszowy indyk... foto
mięso gulaszowe z indyka dobrze wymieszać z przyprawą kebab-gyros, schować do lodówki na 2 godziny
Krok 2 - gulaszowy indyk... foto
obsypane mąką mięso obsmażyć na gorącym oleju, dodać pokrojone cebule, wyciśnięty w prasce czosnek, wymieszać
Krok 3 - gulaszowy indyk... foto
dodać pokrojoną na kawałeczki paprykę i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając
Krok 4 - gulaszowy indyk... foto
wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, na koniec dodać śmietanę gęstą 18%, przyprawę w płynie i krótko zagotować
Krok 5 - gulaszowy indyk... foto
ugotowane ziemniaki utłuc z natka pietruszki, marchewkę ugotować w osolonej wodzie z masłem, zaciągnąć tartą bułką, podac z gulaszem - danie jest syte, smaczne, aromatyczne...........SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 20.09.2016 15:08
same pyszności!!
Agnieszka-87-25 20.09.2016 14:58
świetna porcyjka
adelajda 20.09.2016 14:56
Pyszne mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat