Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:)

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 gram
pieczarki 250 gram
cebula 1-2 sztuki
olej do smażenia 1 łyżeczka
papryka czerwona 0.5 sztuki
ziemniaki 4-5 sztuk
marchew 1-2 sztuki
seler 0,5 sztuki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:)

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki: łopatkę bez kości, paprykę, pieczarki, cebule, marchew, czosnek, ziemniaki.
Krok 1 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
2
Cebulę obieramy i kroimy drobno.
Krok 2 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
3
Na patelni roztapiamy masło- podsmażamy cebulę , następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.
Krok 3 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
4
Łopatkę myjemy, czyścimy i kroimy w kostkę.
Krok 4 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
5
Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy przyprawę do gulaszu. Dolewamy niewielką ilość wody i dusimy około 15 minut.
Krok 5 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
6
Paprykę czerwoną kroimy w paski , dodajemy do duszącego się mięsa.
Krok 6 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
7
Mięso przekładamy z patelni do garnka.
Krok 7 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
8
Zalewamy gorącą wodą .
Krok 8 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
9
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę , Marchew obieramy i kroimy w słupki.
Krok 9 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
10
Warzywa dodajemy do reszty składników i razem gotujemy 20 minut.
Krok 10 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
11
Następnie dodajemy przyprawy: przeciśnięty czosnek , pieprz...oraz dodajemy śmietanę.
Krok 11 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto
12
Wszystkie składniki mieszamy , zagotowujemy zupę i serwujemy. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego!!!
Krok 12 - Gulaszowe klimaty..ulubiona zupa taty:) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 19.05.2014 23:36
pyszności na talerzu
kornelcia 18.05.2014 22:34
chętnie bym ją zjadła
as28 18.05.2014 16:32
super zupka
Mira85 18.05.2014 15:37
bardzo smaczna
Czyki 18.05.2014 15:17
Zabieram ten drugi talerzyk i już mnie nie ma:)
Aleksandra/Olcia 18.05.2014 11:43
pycha zupka
Ada-Gaba 18.05.2014 11:00
wygląda apetycznie
Sroczka 18.05.2014 10:50
To zupka w sam raz dla mnie. Lubię taką.
Beatris 18.05.2014 10:37
Apetyczna zupka:)
Ewelina1991 18.05.2014 09:53
pyszna zupka :)
Wiktoria29 18.05.2014 09:13
fajne danie
pestka 18.05.2014 09:08
też lubimy taką zupkę
adelajda 18.05.2014 07:23
pożywna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak