Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulaszowa z szynki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula biała 2 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 szt
woda 1 l
kostka rosołowa 2 szt
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
fasola konserwowa 1/2 puszki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszowa z szynki

Umyte i osuszone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę i przyprawiamy solą oraz mielonym pieprzem. W rondlu rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso aż nabierze rumianej barwy z każdej strony, a następnie przekładamy do garnka. Białe cebule oraz czerwoną paprykę obieramy i kroimy w kostkę, po czym szklimy na pozostałym w rondlu tłuszczu razem z posiekanym czosnkiem. Dodajemy do mięsa, wlewamy wodę, dodajemy kostki rosołowe i koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Dodajemy czerwoną i białą fasolę z puszki i gotujemy jeszcze chwilkę. Jeśli zupa jest zbyt rzadka, zgęszczamy wodą z mąką. Zupę doprawiamy do smaku, a przed podaniem posypujemy szczypiorkiem posiekanym z dymki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 15.04.2014 15:22
Z fasolą gulaszowej jeszcze nie gotowałam.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak