Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulaszowa na białym winie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1
ziemniaki 10
groszek zielony 150 gram
marchewka ugotowana 150 gramy
olej do smażenia 50 ml
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
wino białe wytrawne 150 ml
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszowa na białym winie

Kroki postępowania

1
Łopatkę myjemy kroimy w kostkę .
Krok 1 - Gulaszowa na białym winie  foto
2
Wrzucamy mięso na patelnie , polewamy olejem i smażymy.


Krok 2 - Gulaszowa na białym winie  foto
3
Do miseczki wsypujemy paprykę mieloną , imbir mielony , pieprz mielony, sól z młynka , mieszamy i taka mieszanką doprawiamy mięso na patelni .

Obsmażamy mięso do zarumienienia i podlewamy winem .

Gotujemy pod pokrywką do czasu , aż mięso zmięknie .

Ziemniaki obieramy w kostkę, dodajemy warzywa ze słoika i gotujemy z 40 minut na końcu dodajemy przecier pomidorowy .


Krok 3 - Gulaszowa na białym winie  foto
4
Zupa wyjdzie dość pikantna i rozgrzewająca, gama smaków przypadnie każdemu do gustu .
Krok 4 - Gulaszowa na białym winie  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 19.05.2014 23:14
Rewelacyjna zupa :-)
Katarzyna/kate1980 13.05.2014 21:04
fajny przepis
IZABELA29 13.05.2014 20:56
ulubiona zupa
marcia7 13.05.2014 19:59
dobry podkład

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak