gulasz ze śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    4 łyżki
  • wołowina

    60 dag
  • cebula biała

    50 dag
  • sól

    1 łyżeczka
  • słodka papryka Prymat

    2 łyzki
  • czosnek

    1 ząbek
  • ocet winny

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • kwaśna śmietana

    375 ml
  • bulion

    125 mięsny
  • kminek mielony

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na większe kawałki, przyrumienić na smalcu. Cebulę grubo pokroić i dodać do mięsa, podsmażyć 5 minut. Dodać pieprz, bulion, ocet i zmniejszyć ogień. Dusić do miękkości pod przykryciem. Mąkę rozprowadzić w małej ilości smietany i wymieszać z sosem. Doprawić kucharkiem i solą. Przed podaniem polać gęstą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 12.02.2011 09:09
mniam
monisia1977 11.09.2010 07:37
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat