Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z żołądków drobiowych i warzyw

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 500 g
marchew 2 szt
cebula 2 średnie szt
papryka zielona 1 szt
cukinia 1 mała szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
mąka pszenna 2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z żołądków drobiowych i warzyw

Kroki postępowania

1
Żołądki drobiowe oczyścić, poodcinać twarde części i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w grube plastry. W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć cebulę i mięso. Wlać ok. 1,5 szklanki wody. Dusić ok. 30 minut.
Krok 1 - gulasz z żołądków drobiowych i warzyw foto
2
Dodać obrane i pokrojone w pasterki marchewki i papryczkę chilli, całość dusić, aż marchewki zmiękną.
Krok 2 - gulasz z żołądków drobiowych i warzyw foto
3
Doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Uzupełnić wodą.
Krok 3 - gulasz z żołądków drobiowych i warzyw foto
4
Dodać pokrojoną na kawałki paprykę i cukinię. Gotować kolejne 30 minut. Mąkę rozprowadzić z gorącym sosem i wlać do gulaszu.
Krok 4 - gulasz z żołądków drobiowych i warzyw foto
5
Jeszcze raz doprawić do smaku. Podawać z kaszą jęczmienną lub gryczaną.
Krok 5 - gulasz z żołądków drobiowych i warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak