Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 60 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
woda 2,5 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 3 ziarna
masło 2 łyżki
mąka 1,5 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek

Żołądki zalewam wodą i zagotowuję. Odcedzam. Cebulę kroję w kostkę. Na maśle podsmażam żołądki razem z cebulą. Wodę mieszam mąką. Wlewam do mięsa. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu 45 minut. Pieczarki kroję na ćwiartki. Dodaję do gulaszu i razem gotuję 25 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.08.2015 13:25
na pewno smaczny
berys18 16.08.2015 10:36
pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak