Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych na wywarze z warzyw
Kroki postępowania
Żołądki zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, por oraz obrane: marchewkę, selera i pietruszkę. Gotujemy ok 1 godziny.
Gulasz z żołądków drobiowych na wywarze z warzyw. Gulasz zagęszczony śmietaną i doprawiony papryką słodką.
żołądki drobiowe | 1/2 kg |
marchew | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
seler | kawałek |
por | kawałek |
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) | 1 szt |
cebula | 1 szt |
sól | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | do smaku |
śmietana 18 proc | 3-4 łyżki |
Żołądki zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, por oraz obrane: marchewkę, selera i pietruszkę. Gotujemy ok 1 godziny.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: