Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz curry z żołądków drobiowych

2.0
(10)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gulasz curry z żołądków drobiowych - nuta azjatyckiej kuchni. Danie najlepiej smakuje z ryżem, posypane świeżo siekanym szczypiorkiem.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kilogram
cebula biała 40 dag
czosnek 3-5 ząbków
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 opakowanie
woda 1 szklanka
szczypior do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz curry z żołądków drobiowych

1. Żołądki myjemy oczyszczamy osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki.

2. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy cebulkę z czosnkiem i podsmażamy. Dodajemy żołądki, wodę i doprawiamy przyprawą curry

3. Następnie przykrywamy patelnię i na małym ogniu dusimy ok. 1 godzinkę.

4. Gulasz podajemy z ryżem, posypany szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.12.2013 00:06
robiłam taki bardzo smaczny
IKrakowianka 27.11.2013 18:41
świetne danie
Seba 11.08.2013 11:32
smaczny jest taki gulasz
RenataZ-et 06.08.2012 07:05
bardzo dobry pomysł na obiad
szajba2 15.08.2011 15:49
no nie wiem czy się odważę
Barbara55 15.06.2011 16:24
raczej nie
kielcok1 22.05.2011 16:12
gulasz jak marzenie
rakow2
rakow2 14.02.2011 15:27
powinien być bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak