Gulasz z żołądków drobiowych

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądków drobiowych

    1 kg
  • cebula biała

    40 dag
  • czosnek

    3-5 ząbków
  • ogórek kiszony

    1-2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki myjemy oczyszczamy osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki. Ogórki cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy cebulkę z czosnkiem i podsmażamy. Dodajemy żołądki ogórki oraz kilka łyżek wody i doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Następnie przykrywamy patelnię i na małym ogniu dusimy ok 1 godzinkę. Gdy jest zbyt delikatny smak można sobie doprawić curry. Smacznego !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.12.2013 00:06
robiłam taki bardzo smaczny
IKrakowianka 27.11.2013 18:41
świetne danie
Seba 11.08.2013 11:32
smaczny jest taki gulasz
RenataZ-et 06.08.2012 07:05
bardzo dobry pomysł na obiad
szajba2 15.08.2011 15:49
no nie wiem czy się odważę
Barbara55 15.06.2011 16:24
raczej nie
kielcok1 22.05.2011 16:12
gulasz jak marzenie
rakow2 14.02.2011 15:27
powinien być bardzo smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat