Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkami kiszonymi

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gulasz z żołądków drobiowych z dodatkiem ogórków kiszonych.  Ekonomiczny, smaczny pomysł na domowy posiłek.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
cebula 20 dag
czosnek 1 ząbek
ogórki kiszone 4 sztuki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkami kiszonymi

1. Żołądki oczyszczamy, przelewamy wrzątkiem i kroimy w małe kawałki.

2. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy cebule i czosnek.

3. Następnie dodajemy żołądki, ogórki i wlewamy kilka łyżek wody. Doprawiamy solą i pieprzem.

4. Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.

5. Gulasz dusimy na małym ogniu ok. 1 godziny.

6. Podajemy z chlebem lub kaszą lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak