Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych z kluskami śląskimi

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gulasz z żołądków drobiowych z kluskami śląskimi. Sos do gulaszu na bazie jogurtu naturalnego, został doprawiony został koncentratem pomidorowym. 

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
marchew 4 sztuki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy
jogurt naturalny
mąka pszenna 1,5 łyżki
kostka wołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych z kluskami śląskimi

Kroki postępowania

1
Umyć i pokroić 1 kg żołądków drobiowych.
Krok 1 - Gulasz z żołądków drobiowych z kluskami śląskimi foto
2
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić żołądki, podsmażyć je razem z pokrojoną drobno cebulą i pokrojoną w plastry (lub w kostkę) marchewką. Do smaku dodać sól i pieprz.
Krok 2 - Gulasz z żołądków drobiowych z kluskami śląskimi foto
3
Całość zalać wodą i dodać kostkę wołową lub rosołową. Gotować do miękkości (około 1 godzinę).
Krok 3 - Gulasz z żołądków drobiowych z kluskami śląskimi foto
4
Pod koniec gotowania dodać 1 czubatą łyżkę koncentratu pomidorowego, 1 mały jogurt naturalny i około 1,5 łyżki mąki rozpuszczonej w wodzie (ilość mąki zależy od tego jaką gęstość chcemy osiągnąć, im więcej mąki tym gęstszy gulasz). Podawać gulasz np. do kartofli lub do klusek śląskich.
Krok 4 - Gulasz z żołądków drobiowych z kluskami śląskimi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.06.2014 07:50
pyszny gulasz
Róża1 22.11.2013 22:55
wspaniała zupa , pierwsza klasa !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak