Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych z ketchupem

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przepis na gulasz z żołądków drobiowych z ketchupem. Gulasz podawaj ze świeżym pieczywem, kaszą lub ziemniakami.

Składniki:

żołądki drobiowe 3/4 kg.
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
ketchup pikantny 2 łyżki
cebula 2 szt.
mąka 2-3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych z ketchupem

1. Żołądki umyć oczyścić z błon i pokroić na mniejsze części, oprószyć przyprawą do gulaszu, pieprzem, papryką, przyprawą Kucharek, skropić oliwą lub olejem całość wymieszać i odstawić na ok. 1godzinę.

2. Po tym czasie w rondelku rozgrzać oliwę lub olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, wrzucić żołądki i podsmażyć na rumiano z każdej strony, podlać wodą (1 szklanka), dodać ketchup wymieszać, przykryć i dusić do miękkości.

3. Na koniec gulasz zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody, podawać z chlebem lub ziemniakami lub kaszą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.05.2014 07:26
ciekawa propozycja
Beatris 27.07.2013 11:50
Dawno takiego gulaszu nie jadłam. Pycha.
AnielskaSlodycz 26.07.2013 20:22
gulasz bardzo smaczny :)
Paolcia 26.07.2013 19:15
bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak