Gulasz z żołądków drobiowych

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Zapraszam do gotowania i życzę smacznego!
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • żołądki drobiowe

    500 gramów
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 sztuki
  • marchewki

    2 sztuki
  • groszek konserwowy

    400 gramów
  • kukurydza konserwowa

    400 gramów
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Podczas gotowania usuwamy szumowiny.

Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy. Marchew obieramy i kroimy w kostkę.

Marchew dodajemy do mięsa, gotujemy do jej miękkości. Następnie dodajemy groszek oraz kukurydzę, zagotowujemy i zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie (ilość wody uzależniona jest od tego jak gęsty sos chcemy uzyskać).

Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat