Gulasz z żołądków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    600 g,
  • cebula

    2 szt,
  • ząbki czosnku

    2
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    do smaku,
  • mąka

    2 łyżki,
  • śmietana 30%

    3 - 4 łyżki,
  • masło klarowane

    2 - 3 łyżki,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki drobiowe dokładnie oczyścić , umyć pokroić na kawałki i pogotować około 40 minut w osolonym wrzątku.
Na maśle klarownym podsmażyć obraną poszatkowaną cebule oraz pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do usmażonej cebuli dodać ugotowane żołądki.
Całość dusić do miejskości żołądków na małym ogniu, dodać przyprawę do gulaszu , pieprz i sól do smaku.
Gulasz zagęścić mąkę wymieszaną ze śmietaną.
Podawać z ziemniakami z dodatkiem ogórków konserwowych lub kiszonych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 22.01.2019 10:08
Ciekawa jestem Twojej wersji, my uwielbiamy czosnek i dodaję go dużo i prawie do każdej potrawy, nawet czasami do rosołu.;)
danielek 22.01.2019 07:15
Fajne Fajne ale mam inną wersję.Ciekawe jak by z czosnkiem mi podeszło :))
gusia1000 30.09.2017 00:37
Dobry obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat