Gulasz z wołowiny.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory krojone z puszki

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
* 65 dag chudej wołowiny bez kości
* 1 puszka krojonych pomidorów wraz zalewą
* 2 duże cebule
* 3 ząbki czosnku
* 2 małe listki laurowe
* 6 ziaren ziela angielskiego
* 1 płaska łyżka słodkiej papryki mielonej
* 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
* pieprz,sól do smaku
* 1 płaska łyżka tymianku
* 1/2 łyżeczki soli ziołowej
* 50 ml wina czerwonego wytrawnego
* 4 łyżki oleju

Mięso opłukać ,osuszyć i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso.Smażyć,mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie pokroić w ćwierć plastry cebule i posikać czosnek.Do podsmażonego mięsa wsypać pokrojone warzywa i zeszklić je.Dołożyć pomidory wraz z zalewą.Wsypać papryki mielone,tymianek,sól ziołową.Doprawić pieprzem i solą,włożyć listki laurowe i ziele angielskie.Zagotować i dusić co pewien czas dolewać trochę wrzątku.Dolać wino.
Mięso musi się gotować ok.2 godzin.Gulaszu nie potrzeba zagęszczać.
Ja podałam z kluskami parowanymi i ogórkiem kiszonym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 13.07.2012 20:58
super
Sarenka 23.09.2011 18:23
Lubie taką wołowinkę od czasu do czasu - pyszności!
ilka_86 21.06.2011 21:14
mniam
SmacznaPyza 25.04.2011 14:50
bardzo mi się podoba :-)
Jolanta40 31.03.2011 08:41
z suszonymi pomidorami, musi ciekawie smakować
misia53 15.03.2011 19:50
Chociaż z woła ale zdrowy, gulasz Ewki wyborowy!
Natalia/tubisiek 14.03.2011 16:43
pyszności :)
pacpaw 14.03.2011 10:01
zdjęcia fantastyczne
Agnieszka_B 13.03.2011 17:23
Uwielbiam gulasz na mięsie wołowym... A Twój wygląda bardzo apetycznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat