Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wieprzowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 - 3
olej do smażenia około 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza gryczana 2 woreczki
mąka pszenna 1,5 łyżki
wieprzowina 500 (biodrówka)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wieprzowiny

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Pokrojone mięso zasypać przyprawą do gulaszu i odstawić do lodówki na około godzinę.
Po upływie tego czasu na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim cebulkę na złoty kolor. Następnie dodać mięso i podlać jeszcze olejem.
Smażyć. Można jeszcze posypać mięso przyprawą do gulaszu.
W międzyczasie mięso należy podlewać wodą i dusić.
Gdy mięso zrobi się już zupełnie miękkie należy zrobić zawiesinę z mąki i wody i zagęścić sos. Potrawę należy spróbować i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Kaszę ugotować wg polecenia na opakowaniu.

Gulasz podawać z kaszą gryczaną. Idealnym dodatkiem witaminowym będzie ogórek małosolny. ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 11.11.2013 22:12
bardzo smaczny obiad
gusia1000 28.07.2013 00:20
Dobry obiad.
lara 21.07.2013 16:43
pyszna klasyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak