Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z wątróbki wieprzowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
marchew 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
sól i pieprz
mąka pszenna
woda
oliwa

Porada

Sos przepysznie komponuje się z ryżem i surówką ze świeżo tartej marchewki i jabłka.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z wątróbki wieprzowej

Wątróbkę oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę i jabłko pokroić również w kostkę, marchewkę zetrzeć na najmniejszych oczkach.
Olej rozgrzać w garnku, obsmażyć wątróbkę z każdej strony. Dodać cebulę i smażyć jeszcze 5 minut. Podlać wodą (u mnie ok 1 kubek). Dodać jabłko, marchewkę, liść laurowy, ziele i pieprz w kulkach, dusić ok 30 minut pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec odlać trochę powstałego płynu, wymieszać go z mąką i zrobić sos. Doprawić wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 12.09.2016 21:42
bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak