Gulasz z wątróbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    800 g
  • pieczarki

    300 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • kostka czosnkowa

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    5 łyżek
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • woda

    1/2 szk
  • ziele angielskie

    2 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • woda

    1,5 l
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
Pieczarki, cebule i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki.
Najpierw podsmażyć cebule, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szk wody i zagęścić sos, zagotować.
Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agiatis 11.03.2012 11:47
No proszę na to bym nie wpadła:) - do wypróbowania;)
Sarenka 02.05.2011 21:47
Super podane danie, wątróbkę uwielbiam!
mysza666 29.01.2011 16:19
Rzeczywiście wygląda ładnie. Wątróbkę bardzo lubię, więc patrzę z zachwytem;)
Misiek1 29.01.2011 12:35
oj zjadłoby się tak smacznie wyglądający gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat