Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 15 szt
pieczarki 20 dag
cebule 2
mąka pszenna do panierowania
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
śmietana 30% 100 ml
smalec 1 lyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyścić i wymoczyć. Następnie osuszyć i obtoczyć w mące.
Krok 1 - Gulasz z wątróbki foto
2
Podsmażyć na rozgrzanym smalcu, a następnie podlać wodą.
Krok 2 - Gulasz z wątróbki foto
3
Następnie dodać pokrojoną w piórka i podsmażoną cebulę oraz pieczarki.
Dusić pod przykryciem ok 10 min.
Krok 3 - Gulasz z wątróbki foto
4
Dodać przyprawy ( oprócz soli) oraz śmietankę, dusić jeszcze 5 min.
Krok 4 - Gulasz z wątróbki foto
5
Doprawić solą na talerzu i posypać świeżym koperkiem.
Smacznego :)
Krok 5 - Gulasz z wątróbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 31.08.2014 11:12
ciekawy sposób na wątróbkę
berys18 31.08.2014 08:56
bardzo apetyczny
halinah 31.08.2014 00:31
dobry obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak