gulasz z wątróbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • wątróbka drobiowa

    500 g
  • cebula czerwona

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • koncentrat pomidorowy

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć ręcznikiem, papierowym. Następnie oprószyć sola, pieprzem i papryką. Odstawić do lodówki na 20 min. Obie cebule obrać i pokroić w pióra. Na suchej patelni zarumienić wątróbkę. Dorzucić cebulę, następnie ogórki. Podlać wodą i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać koncentrat i doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dada 06.03.2014 12:18
Spróbuj jeszcze wątróbki, smażonej bez tłuszczu z octem - jest super - taka sucha
Megg 18.02.2014 01:51
bardzo smaczny gulasz
JOANNA16 17.02.2014 10:08
pycha, lubię wątróbkę)))
Paolcia 16.02.2014 19:13
smacznie to wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat