Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbek z kasza gryczaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dag
ogórek konserwowy 4 sztuki
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
majeranek do smaku
bulion drobiowy 500 ml
mąka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbek z kasza gryczaną

Wątróbkę oczyszczamy, usuwamy błonę i kilkakrotnie opłukujemy w wodzie. Panierujemy ją lekko w samej mące.
Ogórka i marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Cebulkę pokroić w kostkę.
Rozgrzewamy 3-4 łyżki masła na patelni i smażymy ok 4-5 minut wątróbkę. Po tym czasie do wątróbki dokładamy warzywa i smażymy ok 3 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Zalewamy bulionem i dusimy ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz majerankiem. Można zagęścić gulasz mąką.
Kasze gryczaną gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Podajemy kasze polaną gulaszem i dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 06.04.2013 13:23
Bardzo smakowite danie
bogusia19 06.04.2013 13:18
pięknie się prezentuje!
dodi 06.04.2013 13:00
same pyszności
Olga_SK 06.04.2013 12:54
kasza i wątróbki to najlepsze połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak