Gulasz z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatki lub szynki bez kości

    1 kg
  • przyprawa do gulaszu

    1 szt
  • marchewki

    3 szt
  • pietruszki

    2 szt
  • zielona papryka

    1 szt
  • cebule

    2 szt
  • pieczarek

    30 dag
  • Przyprawy w mini kostkach Ostre papryczki

    1 szt
  • majeranek

    1 przyprawy w mini kostkach
  • Bulion grzybowy

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę,oprószyć przyprawą do gulaszu i mini kostkami.Odstawić do lodówki na 3 godziny. Marchewkę,pietruszkę,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę,papryki w paski.Dodać do mięsa podlać wodą i dusić pod przykryciem aż do miękkości.Pod koniec duszenia dodać kostkę rosołową.Można gulasz zagęścić mąką wymieszaną z wodą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 05.05.2013 14:36
uwielbiam gulasze z warzywami
mariel78 14.11.2012 07:41
smaczne
Barbara33 12.03.2012 11:05
rewelacja
ziutula 08.08.2011 14:48
lubię gulasz warzywny..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat