gulasz z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    50 dag
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • liście laurowe Prymat

    2
  • przyprawa uniwersalna

  • ziemniaki

    5 szt
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

  • przecier pomidorowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę. Warzywa kroimy w grubą kostkę.
Cebulę i czosnek siekamy na drobno.
Mięso podsmażamy na rumiano na tłuszczu,przekładamy do garnka
na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę z czosnkiem i dodajemy do mięsa, mięso podlewamy wodą dodajemy listek i przyprawę uniwersalną i dusimy około 20minut.
Następnie dodajemy pokrojone warzywa. Gotujemy do miękkości,
jeśli ktoś lubi można zagęścić mąką. Na koniec dodajemy łyżeczkę przecieru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 19.02.2017 00:37
Lubię taki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat