Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z warzyw

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
kapusta kiszona 10 dag
pieczarki 20 dag
papryka 1 szt
marchew 1 szt
groszek zielony 1 puszka
olej
pieprz do smaku
chili Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z warzyw

Białą kapustę drobno siekamy, kiszoną również. Pieczarki myjemy i kroimy w paski lub kostkę. Tak samo paprykę, oczyszczoną z pestek. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Do garnka wlewamy trochę zimnej wody. Ma być niewiele - tyle tylko, by przykryła dno. Wsypujemy odrobinę soli, pieprzu ziołowego, tymianku, chili, mieszamy. Stawiamy garnek na ogniu i czekamy aż po kuchni zaczną rozchodzić się aromatyczne zapachy - wówczas dodajemy paprykę, mieszamy, przykrywamy garnek. I patrzymy na zegarek, bo po 5 minutach dodajemy kapustę kiszoną, mieszamy, gotujemy, a po następnych 5 minutach kolej na kapustę białą, znów mieszamy, przykrywamy garnek, gotujemy przez 10 minut i teraz wrzucamy pieczarki, groszek i dusimy wszystko tak długo aż biała kapusta będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.08.2012 11:47
Smaczne i dietetyczne danie
sunnymood 30.07.2012 19:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak