Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z udzca z indyka

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z udzca z indyka

Mięso kroimy na kawałki. Nacieramy przyprawami i dodajemy odrobinkę oleju. Wkładamy do woreczka do zapiekania i pieczemy około 50 minut. Potem mięso razem z sosem przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu dolewając wodę. Na koniec dodajemy odrobinę Kucharka do smaku i zaklepujemy mąką sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 18.04.2012 22:44
dziękuję
wojr63 15.04.2012 18:01
bardzo smakuje mi mięso z indyka
Jaheira11 02.11.2011 19:09
apetycznie wygląda
Jolanta40 21.09.2011 18:49
polecam
marta0906 20.09.2011 16:46
pycha
Jolanta40 20.03.2011 08:29
dziękuję, też czasem smażę
Kopiko1983 19.03.2011 20:43
Super smaczne danie!
ewelinapac 01.03.2011 15:51
pyszne
Anita21 01.10.2010 21:02
dobry obiadek :)
polly66 23.09.2010 09:58
smażę zamiast piec,mniej czasu zajmuje ale chyba spróbuję dla odmiany;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak