Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z udek kurczaka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
olej 1 łyżeczka
sok pomidorowy 2 szklanki
śmietana 30%
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z udek kurczaka

Udka myjemy osuszamy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego. Po ugotowaniu studzimy je i oddzielamy mięso. od kości. Na dużej patelni rozpuszczamy masło z olejem. Cebulę siekamy i podsmażamy dodajemy kawałki mięska razem smażymy. Paprykę kroimy w cienkie paseczki i dodajemy na patelnie. Wszystko mieszamy i chwilę smażymy. Dolewamy sok pomidorowy. Doprawiamy solą ,pieprzem , tymiankiem i rozmarynem do smaku. Po zagotowaniu gotujemy jeszcze ok 5 min. Zabielamy odrobina śmietany 30 procent. Podajemy z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 04.03.2014 09:25
smakowity gulasz
Anna20 04.03.2014 09:24
smaczny obiadek
sylwia_sl 04.03.2014 08:48
lubię takie obiady
Magula 04.03.2014 08:01
tez taki często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak