Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z udek kurczaka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
olej 2 łyżki
curry
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
marchew 1-2 szt
cukinia 1/2 szt
papryka 1-2 szt
pieczarki ok. 6 szt
woda 1 szkl
przecier pomidorowy 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z udek kurczaka

Kroki postępowania

1
Z udek odcinamy mięso od kości. Mięso kroimy w kostkę.

Olej mieszamy z curry, papryką słodką, przyprawą do kurczaka i solą. Do oleju wkładamy mięso. Ostawiamy na ok. 2 godz. w chłodne miejsce.
Krok 1 - Gulasz z udek kurczaka  foto
2
Na rozgrzanej patelnii podsmażamy mięso.

Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i marchewkę, paprykę pokrojoną w paseczki i cukinię w pół plasterkach.
Krok 2 - Gulasz z udek kurczaka  foto
3
Podsmażamy.

Dolewamy szkl. wody, dodajemy kostke drobiową i dusimy na wolnym ogniu ok 30 minut.
Krok 3 - Gulasz z udek kurczaka  foto
4
Następnie dodajemy przecier pomidorowy.
Krok 4 - Gulasz z udek kurczaka  foto
5
Dusimy 20 minut. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Gulasz z udek kurczaka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 30.07.2014 12:46
Smaczny pomysł.
Ewelina1991 30.07.2014 08:37
fajny przepis!!
halinah 30.07.2014 00:12
dobre danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak