Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso

szynka wieprzowa 1 kg
ogórek kiszony 4 sztuki
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek so smaku

Dodatki

śmietana 12%
mąka

Porada

Gulasz można przygotować z dowolnego mięsa drobiowego lub wieprzowego

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem , kroimy w drobną kostkę, cebulę obieramy i kroimy w piórka. Szynkę podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju . Przekładamy do garnka i zalewamy wodą . Na tej samej patelni podsmażamy cebulę i dokładamy ją do garnka. Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa
Krok 1 - Gulasz z szynki foto
2
Gulasz doprawiamy solą pieprzem , kucharkiem, słodką papryką .
Krok 2 - Gulasz z szynki foto
3
Ogórki kiszone kroimy w kostkę i wrzucamy do gulaszu. Jeszcze chwilę gotujemy . Z mąki i wody robimy zaklepkę , na koniec dodajemy śmietanę.
Krok 3 - Gulasz z szynki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 24.06.2015 21:13
pyszniutki
Kejti 08.07.2014 00:19
Dobry obiadek :-)
gosia1988 30.06.2014 21:22
lubię taki i do tego jeszcze kasza jęczmienna - pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak