Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szybkowaru

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 60 dag
cebula 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 kulki
pieprz 6 kulki
papryka 1 łyżka
chili 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szybkowaru

Kroki postępowania

1
Umyty karczek pokroić na kawałki, większe niż przy tradycyjnym gulaszu, włożyć do szybkowaru. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, marchew przeciąć wzdłuż, dołożyć do mięsa.
Krok 1 - Gulasz z szybkowaru foto
2
Dodać przyprawy, przemieszać i zalać wodą, tak aby całość była nią zakryta. Gotować od momenty wzrostu ciśnienia 20 minut. Odstawić z kuchenki, i czekać aż spadnie ciśnienie.
Krok 2 - Gulasz z szybkowaru foto
3
Następnie przełożyć do niższego naczynia , uzupełnić wodą jeśli jest taka potrzeba i zagęścić wodą z mąką, lub dodać śmietankę.
Krok 3 - Gulasz z szybkowaru foto
4
Najlepiej smakuje z kaszą i kiszonym ogórkiem.
Krok 4 - Gulasz z szybkowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 06.11.2012 22:33
uwielbiam taki gulasz z szybkowaru:) ja dodatkowo wcześniej mięsko obsmażam :)
Amellia 06.11.2012 09:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak