Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z suszonymi grzybami.

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70 dag
grzyby suszone 1 garść
cebula 1,5 sztuki
Owoc jałowca cały Prymat 4 ziarenka
podgrzybki 2 łyżki mielonych grzybów
Wywar: 2 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tymianek 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 3 łyzki
mąka pszenna wg potrzeb

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z suszonymi grzybami.

Grzyby dokładnie umyć pod ciepłą bieżącą wodą, a następnie zalać gorącym wywarem lub wodą i odstawić na 1 godzinę.
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu może to być olej lub smalec. Przełożyć do rondla,dodać pokrojoną cebulę i pokrojone w mniejsze kawałki grzyby.Wlać wywar z moczenia grzybów, dodać owoce jałowca i dusić do momentu odparowania płynu.Następnie dolać wodę lub wywar,wsypać mielone suszone grzyby i dusić ok. 30 minut,a następnie doprawić gulasz solą,pieprzem i tymiankiem.
Gdyby gulasz był bardzo rzadki, zagęścić sos mąką.
Podawać z ziemniakami lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 24.01.2015 18:12
W taką pogodę talerz gorącego gulaszu z grzybami i od razu świat wydaje się piękniejszy.
Wacław 24.01.2015 14:17
pyszny obiad u Ciebie dzisiaj ,mniam :-)
dollce 24.01.2015 11:19
Uwielbiam
Alex_M 24.01.2015 10:45
pyszności :)
Futka 24.01.2015 07:55
Smakowity i aromatyczny gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak