Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z suszonymi grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 500 g
suszonych grzybów 1 garść
cebula 1
świeżej kapusty 150 g
posiekanej natki pietruszki 3 łyżka
słodkiej papryki 1 łyżeczka
chili peperoncini czerwonej
Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sól do smaku
mąki pszennej 2 łyżka
mleko 1/3 szk
bulion warzywny 500 ml
papryka czerwona 1 szt
olej 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z suszonymi grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać słodką paprykę i chwilkę smażyć. Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię.
Krok 1 - Gulasz z suszonymi grzybami foto
2
Podsmażyć je i dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz kapustę. Następnie paprykę także pokroić w kostkę, dodać na patelnię razem z odsączonymi grzybami.
Krok 2 - Gulasz z suszonymi grzybami foto
3
Potem dodać natkę pietruszki i smażyć wszystko około 3-4 minuty od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Gulasz z suszonymi grzybami foto
4
Po tym czasie podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić gulasz do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Mąkę rozmieszać z mlekiem i zagęścić nią sos. Zagotować.
Krok 4 - Gulasz z suszonymi grzybami foto
5
Gulasz podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Krok 5 - Gulasz z suszonymi grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak