Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 2 łyżki
soczewica czerwona 1 szkl
masło 1 łyżka
papryka czerwona 2 szt
przecier pomidorowy 100 g
fasola czerwona z puszki 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z soczewicą

Kroki postępowania

1
Umytą paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Masło roztopić i dusić na nim paprykę 5 minut.
Krok 1 - Gulasz z soczewicą foto
2
Do papryki wlać 1 litr wody i zagotować.
Krok 2 - Gulasz z soczewicą foto
3
Zieloną soczewicę przepłukać na sitku woda i dodać do garnka gotować 10 minut.
Krok 3 - Gulasz z soczewicą foto
4
Czerwoną soczewice również przepłukać wodą na sitku i dodać do garnka gotować kolejne 15 minut.
Krok 4 - Gulasz z soczewicą foto
5
Fasolę czerwona odcedzić z zalewy i dodać pod koniec gotowania.
Krok 5 - Gulasz z soczewicą foto
6
Na końcu dodać przecier pomidorowy i doprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.
Krok 6 - Gulasz z soczewicą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.03.2017 16:29
same pyszności do zjedzenia
olkaaa 04.03.2017 15:32
bardzo fajny
RenataZ-et 04.03.2017 15:18
smaczny gulasz
bertpvd 04.03.2017 14:41
pyszny gulasz
IZABELA29 04.03.2017 14:25
Swietne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak