Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z soczewicą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dkg
olej do smażenia
cebula 1/2 dużej sztuki
soczewica czerwona 1/2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z soczewicą

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę, podsmażyć na rozgrzanym w brytfannie oleju.
Krok 1 - Gulasz z soczewicą foto
2
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić ją.
Krok 2 - Gulasz z soczewicą foto
3
Do mięsa z cebulą dodać soczewicę i wszystkie przyprawy, wymieszać.
Krok 3 - Gulasz z soczewicą foto
4
Wlać 3 szklanki wody, dodać kostkę mięsną, zagotować.
Krok 4 - Gulasz z soczewicą foto
5
Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa (kilkadziesiąt minut). Podawać np. z kaszą, ziemniakami, makaronem, kopytkami...
Krok 5 - Gulasz z soczewicą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 08.07.2015 10:26
pyszne danie podano na obiad
Hrabina w kuchni 06.07.2015 22:11
Pyszny pomysł.
paula191919 06.07.2015 19:07
bardzo ładne i smakowite!
Adamorek 06.07.2015 15:02
fajna, wzbogacona wersja
Alex_M 06.07.2015 14:44
zjadłabym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak