Gulasz z serduszek drobiowych

Gulasz z serduszek drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca drobiowe

  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • ziele angielskie

  • wywar warzywny

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • mąka

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca drobiowe obgotować i oczyścić. przekroić na pół każde serduszko i podsmażyć na patelni posypać przyprawami. Do wywaru dorzucić ziele angielskie liść laurowy i zagotować Pod koniec smażenia serduszek dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Serduszka i cebulę wrzucić do wywaru i dusić. Zagęścić wodą z mąka i doprawić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat