Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serduszek drobiowych

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca drobiowe 500 gram
cebula 1
marchew 1
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka 1 łyżka
woda 400 ml
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna
koperek
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serduszek drobiowych

Kroki postępowania

1
Serduszka oczyszczamy myjemy i rozkrajamy na pół. Cebulę kroimy w piórka.
Krok 1 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy serduszka, dokładnie obsmażamy i dodajemy cebulę smażymy jeszcze przez 3 minutki.
Krok 2 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
3
Do rondelka wlewamy wodę przyprawiamy solą pieprzem i przyprawą kucharek wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy, zagotowujemy i wrzucamy przesmażone serduszka z cebulą. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej do sosu, dusimy wszystko razem aż serduszka będą miękkie.
Krok 3 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
4
śmietanę mieszamy z mąką, koperkiem i majerankiem. Dolewamy sosu do śmietany i hartujemy, gdy serduszka już są miękkie wlewamy wszystko do garnka i zagotowujemy i gotowe.
Krok 4 - Gulasz z serduszek drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.05.2016 17:42
bardzo dobre
Róża1 18.09.2015 11:14
pyszny obiadek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak