Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serduszek drobiowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 50 dag
cebula 1 duża
czosnek 3 ząbki
pieprz
sól
Majeranek suszony Prymat
curry
olej do smażenia
śmietana słodka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serduszek drobiowych

Kroki postępowania

1
Serca oczyścić, zalać wodą i zostawić na pół godziny,
Krok 1 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
2
W rondelku rozgrzać olej i wrzucić serca. Podsmażyć. Dodać cebulkę pokrojoną w piórka i czosnek pokrojony w plasterki. Podsmażyć.
Krok 2 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
3
Wlać 1,5 szklanki wody, dodać przyprawy i gotować do miękkości. Dodać śmietanę i zagotować.
Krok 3 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
4
Ja podałam z ziemniakami.
Krok 4 - Gulasz z serduszek drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.01.2014 19:51
erym - żałuj, są przepyszne
erym 25.01.2014 09:51
nigdy ich nie jadlam, no nie wiem, nie moge sie przekonac
olkaaa 07.10.2013 07:44
jeszcze nie próbowałam
m1monika 10.09.2013 11:16
smaczny :-)
berys18 03.09.2013 10:02
pyszny gulasz
babajaga1969 28.08.2013 20:04
tak, są pyszne - u mnie specjalistą w ich przyrządzaniu jest mąż
sasanka 28.08.2013 18:20
Serduszka polecam każdemu kto się ich boi :) może nie wyglądają za uroczo ale smak pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak