Gulasz z serduszek drobiowych

Gulasz z serduszek drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca drobiowe

    50 dag
  • cebula

    1 duża
  • czosnek

    3 ząbki
  • pieprz

  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • curry

  • olej do smażenia

  • śmietana słodka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
Serca oczyścić, zalać wodą i zostawić na pół godziny,
Krok 2 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
W rondelku rozgrzać olej i wrzucić serca. Podsmażyć. Dodać cebulkę pokrojoną w piórka i czosnek pokrojony w plasterki. Podsmażyć.
Krok 3 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
Wlać 1,5 szklanki wody, dodać przyprawy i gotować do miękkości. Dodać śmietanę i zagotować.
Krok 4 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
Ja podałam z ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 25.01.2014 19:51
erym - żałuj, są przepyszne
erym 25.01.2014 09:51
nigdy ich nie jadlam, no nie wiem, nie moge sie przekonac
olkaaa 07.10.2013 07:44
jeszcze nie próbowałam
m1monika 10.09.2013 11:16
smaczny :-)
berys18 03.09.2013 10:02
pyszny gulasz
babajaga1969 28.08.2013 20:04
tak, są pyszne - u mnie specjalistą w ich przyrządzaniu jest mąż
sasanka 28.08.2013 18:20
Serduszka polecam każdemu kto się ich boi :) może nie wyglądają za uroczo ale smak pyszny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat