Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serduszek drobiowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 70 dag
cebula 1 duża
czosnek 4 ząbki
rozmaryn świeży 1 gałązka
pieprz
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
majeranek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serduszek drobiowych

Kroki postępowania

1
Serca drobiowe oczyścić odcinając żyłki, wymoczyć. W rondelku rozgrzać olej, wrzucić serca i podsmażyć. Dodać rozmaryn.
Krok 1 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
2
Gdy woda odparuje dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, wymieszać i mocno podsmażyć. Dodać posiekany czosnek i przyprawy. Wlać 1 - 1,5 szklanki wody i gotować do miękkości.
Krok 2 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
3
Doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.
Krok 3 - Gulasz z serduszek drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.05.2013 06:46
Smakowicie wygląda :)
Seba 09.10.2012 16:44
smaczne
Katarzyna/kate1980 29.08.2012 21:00
apetycznie sie zapowiada
Katarzyna/kate1980 29.08.2012 21:00
apetycznie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak