Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
śmietana 12% wg uznania
serce indycze 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc z indyka

Serca umyć odciąć żyły i tłuszczyk i pokroić w kostkę. Smażyć na maśle podlewając wodą do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem, zagęścić mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody i dodać śmietanę. Podawać z ryżem i ogórkiem konserwowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.11.2012 13:25
rewelacyjny smak;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak