Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc wieprzowych

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serce wieprzowe 3 szt
czosnek 3 ząbek
pietruszka 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarno
olej 4 łyżka
bulion warzywny 1 l
sól 3 szczypta
pieprz 3 szczypta
sos sojowo grzybowy 3 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 100 ml
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 (duża)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc wieprzowych

Ugotowane serca wieprzowe pokrój w kostkę.
Wrzuć na rozgrzany olej i smaż od czasu do czasu mieszając.
Gdy wszystko się ładnie przyrumieni dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smaż.
Po około 3 minutach dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a na koniec pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną natkę pietruszki.
Wszystko smaż jeszcze dwie minuty, następnie zalej bulionem, dodaj wszystkie przyprawy i duć gulasz 15 minut.
Wodę z mąką wymieszaj i zagęść nią sos.
Zagotuj.
Podawaj z kaszą lub tak jak lubisz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 03.02.2012 16:06
ALE APETYCZNIE WYGLĄDA :)
cukiereczek 03.02.2012 08:23
wspaniałe wygląda
freekate 02.02.2012 13:24
Przepis na uszczęśliwienie mojego mężczyzny który uwielbia podroby wszelkie - muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak