Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pręgi wołowej
Kroki postępowania
Mięso umyć, wysuszyć i pokroić w nieduże kawałki. Doprawić solą i pieprzem.

Na niewielkiej ilości oleju podsmażać mięso partiami (nie wrzucamy całego na raz bo zacznie się gotować, a nie smażyć).

Cebulę oraz czosnek drobno siekamy (ja wole rozdrobnioną w blenderze).

Do podsmażonego mięsa dodajemy cebulę oraz czosnek i chwilę podsmażamy.

Całość zalewamy 2 szklankami gorącej wody, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa (kontrolując ilość wody) około 60 minut.

Mąkę dokładnie mieszamy z zimną wodą, aby nie było grudek.

Do gulaszu dodajemy 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego oraz wlewamy (cały czas mieszając ) mąkę z wodą. Chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku.
